Ads

January 5, 2015

Throwback 2014 and Welcome 2015


Selamat Menyambut Tahun 2015



Entry kali ini aku nak buat imbasan balik apa yang telah berlaku dalam tahun 2014. Alhamdulillah aku bersyukur kerana banyak sangat kenangan manis dalam hidupku sepanjang tahun 2014. Ada juga yang pahit tapi biarlah ia tersimpan dalam memori hidupku. Semoga pada tahun 2015 ini menjadikan aku lebih matang dalam menempuh kehidupan, dimurahkan rezeki kami suami isteri utk mendapat zuriat dan menjadi seorang hamba yang sentiasa bersyukur kepada Allah yang satu. Insya Allah.

Dari segi travel plak, ada beberapa destinasi pelancongan luar negara yang kami dah bercadang nak pergi. Yang pasti aktiviti melancong ini pasti menjadi agenda tetap kami setiap tahun. Ke manakah dan bilakah. Segalanya belum pasti. Kita tunggu dan lihat. Semoga kami dimurahkan rezeki untuk pergi melancong lagi.

Serba ringkas imbasan 2014.

1. Peribadi
Tahun yang sangat membahagiakan aku sebab pada tahun 2014 adalah tahun di mana aku telah diijabkabulkan bersama suami tersayang. Salah satu azam tahun 2104 telah tercapai...syukur alhamdulillah. Dua majlis yang sangat meriah telah diadakan di KL dan Besut. Saudara mara dan sahabat handai satu Malaysia turut sama-sama meraikan hari bahagia kami. Majlis perkahwinan kami juga masuk dalam rancangan Majalah 3 di TV3. Kejutan yang memang mengejutkan kami. Bukan itu sahaja kami juga mendapat kejutan kek Eifel Tower yang dibuatkan khas untuk majlis kami berdua. Terharu dan happy sangat.

kami bersama kek Eiffel Tower

kami di Majalah 3, TV3

bersama familyku di hari persandingan

majlis kesyukuran di Besut....lokasi di Pantai Bukit Keluang, Besut



2. Travel 
Untuk tahun 2014 ini aku sempat menjejakkan kaki ke Singapore mengunjungi sanak saudara di sana. Then seterusnya aku menjejakkan sekali lagi di bumi England di mana buat pertama kalinya kami berdua berjalan bersama. Ini merupakan destinasi honeymoon kami.
Honeymoon kedua kami di luar negara pula ialah ke Bali.
Destinasi percutian di dalam negara pula kami sempat bercuti ke Terengganu, Genting Highland, Port Dickson, Cherating dan Penang. Tahun ini banyak percutian di dalam negara berbanding di luar negara.

aku bersama sanak-saudara di Singapore...Januari 2014

honeymoon di London ....March 2014

honeymoon di Manchester.... March 2014

homeymoon di Cherating.... April 2014


 bercuti di Genting Highland .... April 2014

bercuti di Port Dickson ..... June 2014

 bercuti di Penang ......August 2014

 bercuti di Terengganu..... October 2014

honeymoon di Bali .... November 2014

bercuti with family di Kuantan, Pahang .....December 2014


Tutup buku tahun 2104. Alhamdulillah dengan rezeki ini. Year 2015 please be nice to me...Insya Allah.


p/s - Perancangan percutian bulan 11 dah ada dalam kepala......semoga misi berjaya.







4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aminnn..amin kak.. saya pas aura baby kat kak ..moga ada good news di tahun 2015 ni ;-)

Leez M. Saaid said...


Nurul Diana,

Thanks Diana.
insyaAllah doakan kami. Semoga termakbul utk mendapat aura dari Diana...hehe.

Farikica said...

Wah... bnyk btl honeymoon neh... seronok ya.. semoga 2015 membawa lbh bnyk kebaikan kpd kite semua...

@xiM said...

selamat tahun baru 2015 buat akak dan keluarga.

Tahniah sebab azam tahun 2014 tercapai..

semoga akak dan suami sentiasa happy di samping suami tercinta..

:)