Ads

March 23, 2013

Day 5 : Korea Winter Trip - Coex Mall & Snowing @ Seoul



Salam semua.
Bersambung lagi jalan-jalan di hari ke -5. Sebaik selesai bergambar sakan di Gangnam...kami bergerak ke subway untuk ke Coex Mall pulak. Apa yg istimewanya di sini yea? Di sinilah shopping complex paling popular di Seoul. Ramai artis Korea membeli-belah di sini (agaknya lah hehe). So, kononnya kot-kot terjumpa kekasih hatiku itiewww di sini mana tau kannn. Tapi nan hado!!!! Frust.....

Masa ni rasa mcm lapar sangat. So....kami duk tengok restaurant di sini kot ada yg best. Tapi.....mahal gitiewww.....tak mampu ahkak!!! Window shopping ajerlah dik non. Cuci mata sambil telan air liur. Ke hulur sana...ke hulur sini....aku just membeli make-up murah ajer. 


muka kekwat cehhhhh!!!

Zara pun ada di sini...kebanyakannya kedai di sini ialah branded stuff

orang kaya shopping di sini....org biasa2 window shopping ajerlah



pelancong pun ramai di sini

rasa hauslah....jom lepak minum hot choc di cafe

jemput minum.....esok dah nak balik....saki baki duit Won ada lagi...layan hot choc. Ok dah kenyang...alas perut ajer. So, kami pun pulang ke pangkal jalan. Jom balik....kita solat dulu dan barulah cari makan pulak. Tetiba sebaik kami keluar dari subway....apakah yg terjadi???

>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>

its  snowing here.....boleh tahan lebat snow turun uolsssss....horeyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!


nampak tak titisan snow yg turun??? Seronoknya tidak terkata.....setelah 5 hari di sini barulah merasa snow turun depan mata. Syukur alhamdulillah dengan pengalaman yg indah ini. Esok dah nak balik....dapat gak merasa. My 2nd time experience merasa snow turun...dulu 1st time masa kat Edinburgh.

ketika ini jam 4 petang........tadaaaaaaaaaaaaa.....snow jatuh atasku

aku di depan EO Residence. Yang ada kat atas jalanraya tu....snow yg lama. Tunggu esok aku tunjukkan apa akan jadi kat tempat ni.

lepas solat di bilik...kami keluar balik jalan kaki ke Myeongdong untuk cari makan pulak. Lapar giler masa ni. Kami gi makan di tempat yg jual octopus masak sambal tu....nak mamam lagi sebab sedap sgt.

masa kuar tadi siap pakai snow cap di atas sebab snow turun...kesejukan dan basah tudung kalau tak pakai snow cap.

Then kami jalan-jalan di sekitar Myeongdong sebelum nak balik esok. Aku tetiba teringin nak makan strawberi dan air susu pisang. Hari tu aku ada merasa strawberi yg diberi oleh teman pelancong dari Singapore....masa tu kat kitchen. Manis gilerrrr strawberi tu. Air susu pisang ni aku sajer beli untuk bawak balik KL.....boleh percaya ke aku ni???? Hehehe.


mengancam tak tengok strawberi ni??? Manis giler dan sangat sedap. Harganya ialah KW10 or RM30. Aku sempat bawak balik Mesia....masih sejuk uolsss.

Malam tu jugak aku beli kimci...kiriman my sis in law. Aku taklah minat sgt kimci....mkn gitu2 ajer.


Then aku terus balik bilik sebab dah penat. Malam tu aku tidur awal...sebab nak bangun awal bersiap sedia nak ke airport esok paginya. Malam tu aku jenguk kat tingkap....ntah apa yg bising2 tu. Rupanya ahjussi owner rumah ni tgh menyapu snow yg turun di depan rumah rehat ni. Bila snow turun memenuhi depan gate tu akan menyukarkan kami untuk berjalan. Tengok tu.....cerewet tak?? Tapi oklah tu...at least dia memberi keselesaan kepada customer.

Ok sambung lagi nanti....aku citer di saat2 hendak meninggalkan bumi Seoul. Tungguuuuuu!!!!!

p/s - nak cuti...nak cuti...nak cuti....tapi busy :(



8 comments:

Farikica said...

Bestnya turun snow...:) Bila sejuk2 tu, lagikla rasa laparkan...? Susu pisang tu sngat glamor.. semua org mesti minum kalu ke sana...

mrszahrin ekin said...

Bestnya akak...syok nya..ada kesempatan nak pergi lah

Nurul Ain said...

akak...nak tanye...kedai octopus kat myeongdong tu name ape ek??? hehhehe..suke bace blog akak ni...
=)

Leez M. Saaid said...

Farikica -

Mmg sagt best...sbb kita x dpt mcm ni kat negara kita. Susu pisang tu mmg sgt popular di sana...dan sedap gitiewww.

Leez M. Saaid said...

mrszahrin -

mmg sgt best. pergilah....cpt2 booking tix hehehe

Leez M. Saaid said...


nurul ain -

i ada citer psl kedai sotong ni kat entry hari pertama. You rujuk kat situ yea.

mrszahrin ekin said...

Jenuh gak lah saya tunggu akaknya trip cerita kali ni habis...nak baca sampai hbis..habis..insallah..nanti kesana pula..

butterfly said...

Wah bestnya akak gi korea waktu snow, bleh x nak tahu selalunya bln brp snow erk kat korea?