Ads

March 14, 2010

Holiday to PD : BBQ Part 4



Lepas dah bermandi-manda di pool, kami bersiap-siap pula untuk acara seterusnya yang amat ditunggu-tunggukan. Apalagi...BBQ lah. Petang tu kami yang pompuan sibuk menyiapkan makanan untuk malam tu. Ada yang memotong kobis dan carrot utk coselaw dan yang memotong daun bawang utk potato salad. Yang lelaki plak sibuk ketawa bagai nak rak melihat semula gambar-gambar yang telah diambil petang tadi tu. Gelak melihat aksi melompat ler tu. Aksi dalam air pun tergelak gak.

Lepas maghrib bersiap ke tepi pantai bagi acara BBQ. Tema baju kami malam tu ialah putih setelah berbincang atas persetujuan ramai. Bila tgk kat gambar...pergghhhh cantikkk...sungguh ceria. You all sangat sporting. Sungguh suci kami malam tu...hehehehe!!!!!

Malam tu kami sewa dengan pihak hotel BBQ set siap dengan arang yang telah dibakarkan ...kena charge sebanyak RM70. Kami sampai just nice terus letak ajer ayam, lamb, hotdog, ikan, udang dan sotong atas tu. Tak payah pakai kipas yea adik-adik. Kesian Maksu beriya2 mengipas...tapi nan ado....angin semulajadi yg bertipu lebih kuat daripada kipas Maksu tu..huhuhu. Angin bertipu punyalah kuat....sangat dingin kami malam tu. Best sangat-sangat hingga tidak terkata.

Kami beramai-ramai tolong menolong menyiapkan BBQ tadi. Yang lelaki sibuk membakar ayam, lamb, hotdog, ikan, udang dan sotong. Yang wanita pula menyusun makanan lain diatas meja. Song pulak bersungguh-sungguh nak bukak muzik melalui laptop....nan ado jugak...bunyi angin yg kuat menenggelamkan muzik kat laptop tu. Akhirnya Maksu bukak lagu pakai handphone ajer...Ok lah tu.

Ada orang tu tak sampai terliur tengok group di sebelah membakar jagung. Tak terpikir plak masa bincang2 tu nak beli jagung. Ada lagi 2 group yg lain juga berBBQ malam tu. Kat sana kami berBBQ di tepi pantai yang disinari oleh lampu neon. Che Burn pulak sangat rajin mengangkat kerusi di pool area untuk dibawa ke tempat BBQ kami. Terima kasih Che Burn atas kerajinan anda. Kalau tak alamatnya kami kena duk bawa beralaskna suratkhabar huhuhu. Tak tau plak kena bawa tikar. Nasib baik ada kerusi kat pool area tu.

Makanan kami malam itu ialah :

1. Chicken
2. Lamb
3. Hotdog
4. Ikan Terubuk
5. Sotong
6. Udang
5. Coselaw
6. Potato Salad
7. Roti Arab




slurrrpppp....terliur plak tgk makanan ni...kami sangat kenyang malam tu!!!!

kami yg sungguh ceria pabila bergambar...

para jejaka begitu sibuk membakar...
aku ni baru nak berposing...tapi ada jugak yg nak enterframe kan....

sukanya kami...walaupun ketika tu di depan bahang api tu.....hehehe

sepul begitu gentleman memanjakan Song...tengoklah dia suap apa kat Song...kuikuikui...

kami semua 9 orang.....aksi sengal yg sangat comel.....auwwww!!!!
Lepas ni plak sessi memotong kek dan membuka hadiah...tunggu!!!!!!!!

9 comments:

MOLY said...

nak bbq lagiiiiiiiiii !!!
boleh x ??
sedapla kambing kak leez peram
nyam nyam nyam !!!

korang sume memang besh
i lap u all
:)

che'Burn@che'Qis said...

che'burn memangg rajin. terima kasih. saya suka.

Hiedy said...

kak leez siap ada tema lagi..cun2
dlm gmbr nampak canti sb semua bj sama..

@xiM said...

sungguh meriah BBQ itu..:)

@xiM said...

suka tengok posing yang berbagai bagai itu
hehe

Leez said...

Lily-

memang trip ini snagat-sangat best kan...bila tgk balik gambar pasti akan tergelak...

nanti kita pi redang plak yea...

Leez said...

Che Burn -

awak memang rajin....sangat berterima kasih..
nanti rajin-rajin lagi yeaa....

Leez said...

Hiedy -

heheh... thank you...
memang kami semua ceria dan comel...especially tuan punya blog ni kan...ahaks!!

Leez said...

Axim -

Memang meriah BBQ tu...sambil ditiupi angin yg sangat kencang.
Biasalah kami ni...pantang nampak camera...