Ads

November 12, 2009

Thank You To Cikgu Photo....


Thanks to Cikgu Photo, Siti teman blogger !!!
Hehehe...i panggil dia cikgu photo coz Siti telah luangkan masa untuk mengajar i cara-cara menggunakan DSLR camera ni. Walaupun hanya sejam lebih Siti tunjuk....banyak juga ilmu yang i dapat sementara nak guna untuk melancong ni. Oklah daripada zero knowledge sebelum ni. Tengoklah foto-foto masa birthday my nephew tu...serba tak kena dibuatnya.

Insya Allah i akan praktikkan sedikit ilmu yang ada ini. Ini kira belum pandai sangat tapi idea camana nak gunakan ada lah sikit. So, hasilnya lihat gambar-gambar outdoor yang i ambil di sekitar my house ni.

To Siti...thanks dear. Nanti jangan serik curahkan ilmu yang ada kat i yea. Banyak lagi sebenarnya i kena study pasal dunia fotografi ni. Pelan-pelan kayuh kay!!!




















6 comments:

[siti] said...

alaaaa... dont mention la, sikit je yang i sharekan dgn u. tp jangan lupe praktis dan amalkan yee.. hehehehe. kalau tak lama2 nnt lupe.

Leez said...

Siti - Yea will always practice and praktikkan. Thanks dear!!

kieyah said...

kak leez, gud luck guna camera baru tu....nanti kat Europe jgn lupa snap gambar yg cantik2 tau untuk tatapan kitaorang...

che'burn said...

huhu..mesih dlm testing dslr tu eh??..prektis mek perfek..

@xiM said...

akak pakai DSLR apa ni kak?
D90 ekk?

Lily.Lulu said...

akak .. practice makes you perfect .. slow slow .. yg penting pahamkan konsep nak mengambil gambar secara manual .. Insya-Allah lama2 mesti akan ok punya.

teruskan bersnapping !!
:)