Ads

July 30, 2015

Our 1st Day Hari Raya @ KL

Salam semua.
Selamat Hari Raya Aidil Fitri. Maaf Zahir Batin.

Alhamdulillah berlalu sudah sambutan Hari Raya bersama family tersayang. Tahun ini kami sambut raya di KL terlebih dahulu. Tema colour baju kami ialah dusty pink. Pada mulanya masa aku cadangkan colour ni pada En Bos...dia macam tak suka sebab colour pink macam perempuan. Aku explain kat dia.....tak nampak sangat pinknya. Tunggu aku tunjukkan kat dia. Wahhh...tersenyum lebar dia sebab dia memang suka dengan colour ni. Tapi masalah yang kami alami ialah nak mencari baju melayu ikut colour baju aku. Aku beli baju dulu...then nanti dah nak raya baru nak cari baju melayu yg dah siap jahit. Satu bangunan Wisma Yakin dari hujung ke hujung kami mencari....sedihnya byk saiz dah habis. Kalau ada saiz....colour plak tak matching. Last choice kami cari kat Jakel ajer....alhamdulillah betul2 tinggal sepasang ajer saiz yang ada. Colournya plak sebijik dengan baju aku. Fuhhhh...lega.

Belajar dari pengalaman...jangan cari baju melayu last minute dah nak raya kalau dah tau colour yang nak dicari tu sangat rare. Hahaha.....tau takpa.

Jom tengok pic raya kami....dari hp camera ajer. Nanti next entry aku tunjuk pic dari dslr camera plak. 


 selfie kami di pagi raya


 Dusty pink pilihan kami di hari raya pertama


 my beloved family. Semua adik-beradik berkumpul di pagi raya. Alhamdulillah.


 free style. Bukan mudah nak kumpulkan budak2 kecik di masa yg sama. Ada yg merengek...ada yg moody...ada yg berlari ke sana sini. Fuhhhh.......


 with my beloved mum


 si cowok


si cewek


 my siblings......


Ok serba sedikit gambar di pagi raya pertama. Nantilah aku sambung lagi. Nak cepat ni. Esok kami sekeluarga akan beraya di luar negara plak. Ke manakah??? Tunggu aku update di FB dan IG.


p/s - counting months.....our next trip.





10 comments:

niL said...

Kak...kaler baju tu mmg cantik laaa
Baju pun cantik!

:-))

lia ummiirfan said...

cantik baju raya.. soft kaler gitu.. :))

Alin Marlini said...

cantik2...sweet2...selamat hari raya kak leez & hubby

Hani said...

Selamat hari raya liz
dusty pink memang cantikkk :)

ni mesti nak gi spore ni kan kan kannn?? hehe
have safe journey

Azira Mamat said...

selamat ari raya..silent reader..hehhehe

Leez M. Saaid said...


niL,

Thank you dear. Beli ready made ajer.

Leez M. Saaid said...


Lia,

Thanks you. Yea ramai yg kata cantik. Sib baik jumpa colour yg nak.

Leez M. Saaid said...


Alin,

Thanks dear. U too selamat hari raya...walaupun raya dah habis hehehe

Leez M. Saaid said...


Azira,

thanks reading my blog.
Singgah lagi yea

Leez M. Saaid said...


Hani,

Yea pergi beraya di singapore.
Yes....dusty pink cantik kan.