Ads

June 5, 2015

TEMPAHAN COOKIES HARI RAYA DIBUKA SEKARANG !!!!


Salam semua.

Lama betul tak update pasal travel. Tuan tanah busy sangat sejak beberapa minggu ni. Sebabnya sangat sibuk dengan cookies. Alhamdulillah ramai betul yang order cookies untuk makan-makan sebelum raya. Tak menang tangan dibuatnya. Itu belum lagi buat untuk raya. Mood puasa dan raya dah nak sampai...tu yang semua orang pun mood nak makan kueh raya. Kami laki bini dan dibantu oleh my mum bertungkus lumus menyiapkan tempahan daripada customers tersayang. Sekarang ni pun masih banyak order masuk untuk makan-makan.

Banyak juga yang siap deliver kepada cutomers. Ada yang baru first time merasa...alhamdulillah semua kata sedap dan ada juga yang repeat order untuk makan2. Order untuk raya belum lagi tu. Bila customer suka dengan cookies kita...kita pun rasa happy. Alhamdulillah dengan rezeki ini.

Kepada pembaca blog semua yang nak order untuk raya...boleh order sekarang yea. Dah boleh calling2 atau whatsapp saya sekarang. Kepada customer saya yang order melalui poslaju...insyaAllah dalam weekend ini saya akan siapkan packing dan post ke alamat yang diberi. Minta maaf banyak2 sebab mengambil masa untuk post. Maklumlah tuan tanah busy kat dapar jer...tak ada masa nak ke pejabat post. Sabar yea. Insya Allah akan sampai ke tangan uolss minggu depan. Saya akan post pada hari Isnin ini.

Tempahan untuk raya pun dah banyak yang masuk. Saya akan mulakan cookies tempahan raya pada minggu pertama puasa. Saya tak suka buat awal sebelum raya...nanti cookies tak fresh. Saya mementingkan mutu dan kualiti cookies.


WHATSAPP ATAU SMS 013-3305023 ATAU 013-6280817

LIKE ΓΌ FACEBOOK : SESEDAP AIR TANGAN ISTERI



PROSES MEMBUAT JEM TART NENAS

A. Tart Nenas - RM25 sebalang - 46 pcs

Saya memang membuat sendiri jem tart nenas. Saya tak suka guna jem yg dibeli di kedai kerana rasanya tak sedap. Kalau buat sendiri...memang terjamin sedap dan tahan lama. Tak terkira banyaknya nenas yang kami dah potong untuk tempahan makan2 ni. Memang kerjanya rumit....tetapi hasilnya memang sedap dan meletop.


 proses memotong nenas....entah berapa trip memotong nenas ni. 

 sagat nenas bukan perkara yang mudah. En bos punya tugas ni. Tak suka pakai blender coz nanti hasil jem tidak secantik kalau sagat seperti ini.

 proses memasak nenas pulak memang tugas aku. Bukan kejap yea nak masak ni. Makan masa berjam juga.

 tadaaaa.....tart nenas dah siap cepit dan letak jem. Tunggu nak masak jer ni.


tart nenas yang dah siap dimasak. Mengancam tak??? Apa lagi....boleh order sekarang.




B. Cflakes Cookies - RM25 sebalang - 55-60 pcs

cflakes cookies yang belum dibakar

Dah bakar.....nyum nyum rasa dia.


Inilah dia cflakes cookies yang sedap, rangup dan kurang manis. Boleh order sekarang.





C. Coconut Cookies - RM25 sebalang - 60 pcs

Dah siap masak...tadaaaaa. Cookies ni menjadi door gift utk my wedding yang lepas. Ramai puji kesedapannya. Rugi tak beli.


Satu bekas ada 60 pcs...penuh dan padat sebalang.




D. Choc Cips - RM25 sebalang - 55-60 pcs or 500 gram

Rasanya memang sedap dan rangup. Sebijik macam famous amous. Campuran walnut, cashewnut dan choc cips. 

Cepat-cepat order untuk raya. Di antara cookies yang mendapat sambutan hangat penggemar choc cips.




E. Red Pearl - RM26 sebalang -   45-50 pcs


nampak macam tak cantik tetapi rasanya memang sedap, Sekali dah masuk mulut...mesti cakap...hmmm sedapnya. Betul saya tak tipu. Cookies campuran cips, nuts dan cornflakes.


Boleh order sekarang jika berminat.



tempahan untuk makan2 laris mcm goreng pisang panas. Sebaik habis baking...terus deliver kepada customer. Fresh from oven. Rugi tak order. Harga kami sangat reasonable....memang berbaloi. 


Jika yang tinggal jauh dari KL juga boleh order. Kami sediakan perkhidmatan poslaju. Harga ikut berat cookies. Harga akan diberitahu selepas timbang nanti. 


Jika ada yg nak order hamper raya pun boleh seperti gambar di atas. Harga bergantung pada bilangan balang cookies. 
Contoh : Kalau nak 3 balang cookies dan perhiasan hamper spt bakul, reben dan net kami akan charge RM75 +RM60 = RM135. Kalau 2 balang = RM50 + RM60 = RM110. Kalau 4 balang = RM100+RM60 = RM160.



salah satu contoh hamper raya





Sesiapa yang berminat untuk order kueh raya boleh hubungi saya melalui whatsapp atau sms di nombor 013-3305023 atau 013-6280817. 

Kalau area Ampang atau Cheras kami akan hantar delivery percuma. Kalau selain daripada kawasan itu, bergantung pada kuantiti balang...kalau banyak kami akan hantar percuma. 



p/s - Alhamdulillah.


2 comments:

Nik Azidah said...

Waaaa seronoknya tengok biskut raya...macam tak sabar nak raya plak hehe...saya pun kat cheras terliur tengok tat nenas tu...by the way salam perkenalan dari follower yang ke 701...good luck sis :)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis,
tu dia haaaihhhh
sakan sagat nenaih he3

psstt : laamaaa tak terjah blog akak :)