Ads

April 17, 2014

My Wedding - Majlis Berinai "Arabian Nite"


Salam kawan-kawan pembaca blog semua.
Untuk entry kali ini aku nak share gambar-gambar wedding semasa Malam Berinai. Selalunya orang buat malam berinai sebelum majlis nikah. Tapi aku lain....aku buat selepas majlis nikah. Bukan apa....dah sah kan...bolehlah kami bersanding berdua atas pelamin. Kalau malam berinai ikut adat kita....pengantin perempaun akan bersanding seorang atas pelamin sebelum menikah.

Untuk malam berinai ni aku buat tema Arabian Night. Tetamu aku terdiri daripada kaum keluarga dan saudara mara rapat iaitu mak dan pak sedara dan juga sepupu2 rapat dikedua2 belah mama dan arwah papaku. Teman-teman rapat dan jiran rapat juga dijemput pada malam berinai tu. Alhamdulillah ramai yang hadir dan para tetamu begitu sporting memakai baju jubah arab mengikut tema yang aku telah tetapkan hehehe. Semuanya sporting...alhamdulillah.

Gambar2 tetamu pada malam tu aku masukkan sekali dalam blog ini untuk tatapan pembaca. Sebab aku suka tengok fesyen2 arab yg diperagakan. Jom tengok.......

Lokasi Malam Berinai : Kg Pandan, Ampang
Tarikh : 28 Februari 2014
Masa : 8.30 malam


Make-up by As

heavy make-up style Arab...huhuhu



ya habibi...ya maulana

tadaaaaaaaaaaa.....siapakah artis yg berbaju pink tu? kenal tak?

inilah dia.....MAS ANIZAN pelakon popular suatu ketika dulu...cantikkan dia.

bersama mak sedara belah arwah papa dan sepupu aku serta anak2nya....from PJ

bersama mak dan pak sedara from Ipoh dan sepupuku dan isteri from Singapore.

bersama jiran yg close dengan family kami....

amboi suami ku.......sakan berposing sorang2 hehehe.



pengantin arab

tetamu dijamukan dengan makanan arab...iaitu nasi mandy dengan kambing dan ayam. Sedap giler nasi arab tu.....semua tetamu suka dan puji makanan ni. Kami order di sebuah kedai makanan arab di Seri Kembangan.

aku dan suami makan bersama keluarga mertua.

at the same time...my bro buat majlis hari jadi utk anaknya.

with my bro's family......tengoklah fesyen anak2nya

bersama jiran kami yang dah mcm family.



bersama family kak rose yg dah mcm family kami....thanks krose banyak membantu jayakan majlis wedding ni

bersama teman baikku Nani dan Aida ...kami satu sekolah di MRSM Jasin suatu ketika dulu

bersama family mertua yang datang dari Besut Terengganu

bersama sepupu2 aku belah arwah papa yang datang dari JB

tukar baju arab lain....bersama my sis in law and teman baik Shima



bersama sepupuku belah mama dari Cheras



bersama sepupuku dan family dari Shah Alam

family paling sporting....bersama sepupuku dan family from Pantai Dalam

posing dengan suamiku...huhuhu

mini pelamin di rumah. Designed by Senitra Vision


Panjang pulak entry kali ni dengan gambar-gambar. Next enry aku tunjuk plak decor di dalam dewan semasa majlis resepsi perkahwinan kami. Aku melantik wedding planner utk menguruskan semua majlis aku iaitu Senitra Vision.


p/s - Ada kejutan di majlis persandingan ku.....




8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

BESTNYA SIAP TEMA ARAB LAGI

ummisara said...

liz, amboi comeiinya pengantin arab.

oh u nih kazen laza ya? small world

HaFizaH aYu said...

Ya Allah meriahnya majlis akak...tahniah2 dh jd isteri doakan ayu plak hehe

Zura Lee said...

meriah betol majlis berinai kak leez... cantik sgt mekap...

mas anizan tu umo dia mesti dh 40-an kan sbb zura prnh tgk dia dlm majalah URTV ms zura kecik2 dulu..walaupun dh berusia ttp sgt cantik

Leez M. Saaid said...


Nurzakiah Hanum -

Last minute baru terpikir nak buat tema arabian nite...hehe.

Leez M. Saaid said...


Ummisara -

Thank you hehe...

Yea...i memang cousin dengan Laza. Dengan wife dia plak kami dua pupu. Keciknya dunia ni kan.

Leez M. Saaid said...


Hafizah Ayu -

Alhamdulillah meriah.
Lepas ni akak doakan utk ayu pulak. Jgn putus doa yea dik.

Leez M. Saaid said...


Zura Lee -

Thank you dear...
Yes mas anizan mmg sgt cantik dan seorg yg berhati baik. Walaupun dia artis....tapi sgt low profile.