Ads

June 5, 2013

Jom Sembang Travel


Salam semua my beloved blog readers.
Susah betul tuan punya blog ni nak update blog ni kan. My life became so hectic with works and events. Sebenarnya tengah busy jugak ni. Stress dengan event tak habis-habis. To cool down my stress apa kata kita layan blog kejap. Jom kita borak-borak pasal travel dulu. Nak keluarkan diri dari kepompong kerja jap.

My next trip dalam masa terdekat ni...nak jalan2 ke pantai sebelum kita bermula bulan Ramadhan. Aku gi dengan rakan sepejabat meronda-ronda pantai. Di manakah?? Tunggu!! Tunggu aku balik Mesia and update the journey. Enam bulan tak travel ke mana-mana rasa seperti duduk dalam penjara. Stress giler!! Badan ni rasa mcm menggigil2 lama dah tak duduk dalam kapal terbang. Hahahah hover!!!

Then after raya bulan Sept i have another overseas trip. Jejak 2 countries sekali gusss uolss...to my dream countries. Amik cuti 2 minggu teruss!!! Memang betul2 melepaskan geram cuti lama2...hahaha. My annual leave this year tak usik lagi (33 days)...and replacement leave ada lagi 15 hari......cuba korang imagine camana aku nak habiskan. 

Bulan 12 pulak...got one more trip. Jejak 3 countries Insya Allah. Doakan semuanya berjalan dengan lancar tanpa sebarang halangan dan masalah. Ginilah kalau dah namanya traveller....by hook or by crook....mesti jugak nak gi jalan2 tiap tahun. 

Insya Allah awal tahun depan juga bermulalah frasa baru dalam diriku. Doakan yang terbaik untukku dan kehidupanku. Jumpa lagi.



p/s - Alhamdulillah syukur pada Allah dengan rezeki ini. Rahsia Allah yang kita tidak duga datang dengan tiba-tiba. 



11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

:) best kan travel

eeeda said...

suka singgah sini.. baca pengalaman org berjalan...

Anonymous said...

Tu dierrr dlm dok bz2 tu, travel satu kemestian. Nk kawen kot next year? Bagusler,dh smpi seru, igtkn dh lupe nk pk masa depan, bz cari duit utk travel jer. Hopefully, dh kawen nnti tertambat sikit kaki tu, xdeler dok terbang merata sgt

Arisha Hoon said...

syarliz..alhamdulillah...semoga berbahagia selalu...amiiin..

anakomak said...

bestnya dia jejalan sajork...
huhu....

fini zaini said...

kemana le kamu yek leez..naik pak tony ke gak?ehehhehe

syieda said...

Nak ikotttr...

Rozita said...

Kalau dah kaki jalan tu...pantang ada cuti kan leez ? Waaa...macam dah terhidu nasik minyak jer..hehehe..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

alhamdullilah..tak sabar nak makan nasi minyak u..insyaallah.

Shima Ahmad said...

salam syarliz..i'm one of ur silent blog readers..nk bagitau saya guna ur tips masa pergi vietnam bln 5 hari tu..mmg terbaek! keep up travelling...geram pulak saya baca komen kat sini, kalo dah kawin pun, apa salahnya travel kalo suami izinkan..lagi bagus kalo suami pun kaki travel. kenapa perlu ckp dah kawin sampai kena tambat2 kaki? x paham mentaliti sesetgh org.

Alin Marlini said...

dah balik ke kak leez?