Ads

May 21, 2013

Cousin's Wedding @ Penang & Ipoh


Salam semua.
Berjumpa kita lagi di dunia maya ini.
Pecah rekod tahun 2013...tak pernah blog aku bersawang mcm ni. Batasan kerja yg membuatkan aku jadi takda mood nak update blog. Lagipun takda cerita travel yg menarik nak share di sini. Dah lama sungguh aku tak pi travel. Entry kali ni pun pasal majlis wedding my cousin yg diadakan di Penang dan Ipoh. Pastu aku dah tak pi mana2. Terperap di Kuala Lumpur sibuk dengan tugasan yg tak pernah habis. Sampaikan aku selalu mengalami sakit kepala dan stress. Demi mencari rezeki...ku tabahkan hati.

Kami sekeluarga ke Penang pada bulan Mac yg lepas. Esoknya ialah majlis di rumah pengantin perempuan di Balik Pulau. So, sebaik kami sampai di Penang....jom kita singgah ke Kapilan Kling Tandoori. Niat di hati memang nak makan nasi beriani claypot. Hmmm....bila tengah lapar pekena nasi beriani memang tak pandang kiri dan kanan. Nyummm...nyummm sangat sedap uolssss. Rugilah sesapa yg mai Penang tak pekena nasi beriani di sini. Anda takkan menyesal.


kami sekeluarga pekena nasi beriani claypot. Tetiba aku ternampak my bro makan nasi kandar kat sini. Sampai ajer terus amik pinggan pilih lauk dan makan. Aku terpinga seketika. Ehhh...kenapa dia mkn nasi kandar di sini...bukan kita nak mkn nasi beriani claypot ke. Rupanya.....dia tak tau. hahahaha....lawaklah my bro ni. Kami mkn dgn lazatnya.....tp dia mkn terkial2 nak habiskan. Nasi kandar di sini tak sesedap di tempat lain di Penang. 

nasi beriani claypot dan nan tandoori di sini terbaik!!!!

bersabar my mum menunggu nasi beriani sampai

tadaaaaa....nasi beriani claypot yg sgt sedap. Habis kenyanggg...kami bergerak ke Batu Feringgi utk check-in di hotel. Maaf tak sempat nak snap gambar.....kemalasan sebenarnya. Malam pulak kami makan pasembor di Gurney Drive.....maaf again takda gambar huhuhu.

esok pagi kami check out hotel dan terus ke Balik Pulau ikut jalan yg berpusing2 tu...sampai kepala penaing nak termuntah. Fuhhhh mencabar betul. Majlis perkahwinan my cousin belah perempuan diadakan di sini.

tu dia pengantin yg sepadan bagai pinang dibelah dua. Tahniah to both or you....ami dan wani

cantik baju pengantin perempuan...hasil citarasa wanie sendiri

cinta sejati sejak zaman belajar di sekoleh menengah lagi. Akhirnya ke jinjang pelamin. Alhamdulillah jodoh mereka akhirnya.

with my family dan sanak saudara

tuan tanah bergambar dgn pengantin. Mana tau dapat berkat nanti. Doa-doakan lah yea. 

selesai majlis di rumah pengantin perempuan....kami pergi ke gerai Laksa Janggus yg popular itu. Padahal perut dah kenyang.....ahhhhh belasah ajerlah. Bila lagi nak pergi kannn. Katanya laksa di sini sedap. Bila ajer sampai ke tekak aku......apa?????? sedap ke???

>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>



nak tau rasanya camana????


cer tengok muka model di atas. Rasanya laksa di sini memang umpphhhhhhh. Sehinggakan muka dia jadi mcm tu hahahahahaha. 

kami terus balik ke Ipoh pd hari yg sama. Tidur di rumah my auntie utk majlis pengantin lelaki pulak. tapi majlis di buat di dewan. Cantikkan hiasan pelamin di atas.

ni pulak hiasan meja makan pengantin. Aku dilantik oleh my uncle menjaga tetamu vip dan semasa pengantin berarak agar semuanya berjalan dgn lancar. Alhamdulillah semuanya suksess.

tetamu belum sampai.....hiasan di dalam dewan



sebelum masuk dewan...tetamu dijemput utk menurunkan ucapan kpd pengantin

pintu gerbang di hadapan pintu dewan

tetamu dari Singapore....my uncle and family

sanak saudara di meja gift utk tetamu......


Sekian...habis sudah. Lupa nak snap pic pengantin huhuhu...busy dengan tetamu. Petang tu jugak kami satu family balik ke KL....penat sungguh. Tapi tetap happy sebab dapat berjumpa sanak-saudara yg datang dari jauh. Tahniah to cousin Ami dan to Wanie welcome to our family.

Next entry aku nak citer pasal percutian aku sekejap di melaka. Balik hari ajer. Ok jumpaa lagi byeeeeeee.....


p/s - semoga impian dan harapan kita mendapat restu Insya Allah. Luv u........



3 comments:

Azian Elias said...

cantik lah warna baju pengantin tu Leez.. sweet sangat...

mrszahrin ekin said...

baru minggu lepas cakap ngan hsben..lama kakak my journey my life tak update dekat blog.hbsn ckp,iyer lah..tak pergi mana mana..tak kan nak update apa apa kot..tak kan nak cerita merepek2..semua nak cita kat org(dushhh!! kena aku sebijik)..
hehe..alih2 hari ni bukak blogger ada plak akak..lama tak baca story akak...

tak sbr nak gi penang sabtu ni..hehe..syoknya tgk akak makannn..beshhhh

tiga lalat said...

sungguh meriah semuanya.He.