Ads

May 19, 2011

UK trip : Shopping Item



Jom aku nak share dengan korang semua apa yang aku sakan duk shopping kat sana. Ramai yg message aku mintak aku wat review barang2 shopping aku kat sana. Ini pic yang aku sempat snap dan ada lagi barang2 yang aku dah bagi empunya milik dan tak sempat nak snap. Ini ajer barang2 yg aku mampu beli. Sebab kat sana ada sales kan...so aku anggap ianya murah dan memang patut aku membeli. Lagipun Pound Sterling agak murah berbanding aku pergi dulu...dapatlah aku beli-belah sikit-sikit.

Barang-barang souvenir plaks...ada yg mahal dan ada yg murah sebab aku beli kat kedai souvenir yg memang aku dah pernah gi masa aku gi London dulu...antaranya brg2 souvenir pada gambar di atas. Aku borong 10 batang pen I love London....kebanyakannya dah bagi pada orang2 yg berkenaan sebagai tanda ingatan pada teman2.

Jom tengok apa barang2 yang aku borong tu :)


kali ni aku borong sangat banyak coklat sampai berkilo2..ini sebahagiannya. Sebab nak kurang kan berat...aku bukak semua packaging dan longgokkan dalam satu plastik. Kat sana coklat memang sangat murah, byk choice dan sangat sedap. Dapatlah bagi sikit2 pada family dan teman2 rapat. Kalau yg tak dapat tu...maaf banyak2 yeaa.

ni plak accesories yg dipesan oleh officemate aku. Kos semua ialah GBP10 (RM50) sahaja.


kasut Adidas kiriman adikku GBP30 (RM150)


ni kasut Adidas aku punya...harganya ialah GBP18 (RM90). Original hokay...kat sana takda barangan fake.


ikutkan hati nak membeli lagi banyak perfume...tapi pikir susah nak bawak balik berat sangat...ini ajer yg aku sempat beli. Sngat murah tiap satu botol tu harganya RM50-RM60. Yang perfume Arqua Di Gio tu aku belikan for my syg Dr Kasim.....kenangan utk dia :(. Ada lagi 2 pasang kemeja kerja aku belikan utk dia...brand Calvin Klein and satu lagi lupa plak brand apa.


Wallet DKNY ini aku beli kat Bicester Village..harganya GBP35 (RM175)...murah tak??? Kat sini jgn harap nak dpt this price.



kasut wedges Clarks ini aku beli kt Bicester Village dapat diskaun 50% for 2nd item....maknanya setengah drp tag harga tu...GBP12 (RM60).....murah tak????


ni kasut Clarks for my mum...harganya GBP25 (RM125).....murah tak??? Kat Mesia Clarks sgt mahal hokay....tak dapat this price.



kasut Timberland for my nephew yg setahun tu....aku beli kat Bicester Village gak....harganya GBP14 (RM70).....


Clinique blusher aku beli kat Bicester Village gak.....lupa harga lah tapi bagi aku still murah.


Clinique eye shadow....RM100 ++ mcm tu.....aku lupa dah berapa harganya.



Man Utd jersey aku beli 2 helai utk my bro...beli kat kedai sukan murah sikit GBP25 (RM125)


man Utd jersey for my nephew yg 2 org kecik tu...harganya GBP15 (RM75)


HRC tshirt brg wajib....HRC Manchester dan HRC Edinburgh....harga lupa lah hehehe. HRC short glass pun aku beli tp lupa nak snap pic...


tshirt Scotland GBP8 (RM40), tshirt London GBP6(RM30) dan tshirt MUFC GBP7 (RM35)


blouse black colour ni aku beli kat Market Harborough...aku suka lace putih tu....harganya GBP16 (RM80)


blouse ni beli kat Milton Keynes GBP20 (RM100)


aku beli 3 helai cardigan ....yg ni jer aku sempat snap GBP7 (RM35) sehelai


piring hiasan Scotland....wajib beli....harganya GBP8 (RM40)...FM aku dah snap hari tu kan......


aku suka sgt piring ni...English style...murah sgt aku beli harganya GBP1 (RM5) utk semua tu. Tau tak kenapa murah? sebab aku beli kat charity shop. Ada byk lagi yg cantik2 tapi aku tak sanggup nak bawak balik hehehe...berat nyahh.


replika Edinburgh castle....


Scotland mug....


hiasan kaca Edinburgh....wajib beli


short glass and key-chain pun wajib beli......


mafla Scottish beli kat Edinburgh.....harganya GBP7 (RM35)



Itulah sebahagian barang2 shopping aku. Ada lagi sebenarnya tetapi aku dah serahkan kepada teman2 dan family ...tak sempat nak snap. Itu ajer yg aku mampu beli. Kalau orang lain agaknya lagi hebatkan. Bukan tujuan utk menunjuk tetapi apa salahnya kita share dgn teman2 di sini sebagai reference...kot2 uols nak membeli belah di sana...so that dah tau harganya camana kann :)


Sekian sahaja cerita aku tentang UK Trip ini. Next entry cerita benda lain plak yea....









8 comments:

kasihredha said...

Banyaknya shopping leez.
Piring2 hiasan tu murah le leez...cantik2

@xiM said...

tu diaaaa..sakannya shopping!!

Bulat said...

fine... jeles tgk!!! nak shopping jugek!!! kak leez...so cheap loh.. baik shop kat sane jek! hurm... wat to do... foreign country punya income level sangat stabil.... mcm di singapore.. income $2000 afford to buy coach for $300, Guess for $50, DSLR n mcm2 la... kat sini income RM2k bley ke dapat coach RM3k-5k kalau x swipe? mmg deficit! anyway kak! thanks for sharing..insyaAllah dapat further sane akan ku harungi onak dan duri nak carik handbag DKNY tu! hahah

Bulat said...

fyneee.... i jeles!!! sangat best harge dia!! income foreign country sangat stabil! u earned $2k u afford 2 buy Coach for $200-300.... here u earned RM2k bole dapat coach. swipe la pe lagi! bile kite nak jadik hi income country ni! anyway kak leezz... kalau i pengsan dah sume nak beli!

Leez M. Saaid said...

kak hanim -

memang murah kak...ikutkan hati nak borong semua tapi pikir nak bawak balik tu

Leez M. Saaid said...

axim -

hehehe...dah alang2 kat negara org....masa ni nak amik peluang bersoping...gitulah

Leez M. Saaid said...

Bulat -

memang so cheap!!!
make sure kalau u nk dtg sana time sales...berbaloi2.
i agreed with you...ikut gaji kita kat mesia ni dgn branded stuff tu mmg tak mampu.....so terpaksalah beli kat oversea gak murah sikit.

ann said...

blh sy tau kedai ne blh dpt perfume murah mcm tu? Piring tu bli kat kdai charity shop ne? Sy nak ke sana bln dpn.. Tq.