Ads

March 12, 2015

Nak bercuti ke Ipoh? Jom stay di Hotel DWJ



Advertorial

Salam semua.
Ada sesiapa yang nak pergi cuti-cuti Malaysia ke Ipoh  sempena cuti sekolah yang bermula minggu ini? Tapi tak tahu nak stay di mana? Okay...jom baca entry ni... mana tau boleh membantu menyelesaikan masalah anda semua.

Aku nak rekemenkan sebuah hotel yang terletak di tengah-tengah bandaraya Ipoh di mana lokasi nya yang strategik dengan pelbagai kemudahaan disediakan. Hotel ini mempunyai 22 bilik yang direka dengan reka bentuk tersendiri dan kemudahan bilik yang padat dan ruang yang selesa. Memang hotel ini sangat selesa bagi anda sekeluarga beristirehat. 

Jom kita tengok camana agaknya rupa hotel ni.


 tu dia....terang benderang diterangi lampu-lampu. Tiada masalah nak dapatkan tempat letak kereta di sini.


 hotel ini telah siap dibina dan dirasmikan oleh Menteri Besar Perak pada tahun 2010. 


 ini ialah gambar lobi di hotel. .....nice deco and colour.



Di sini aku sertakan sekali kemudahan yang terdapat dalam hotel ini.


Kemudahan utama:-

1.      Setiap bilik dilengkapi dengan penghawa dingin,, pancuran pemanas air dan 32 '' skrin lebar TV LCD dengan ASTRO, unit meja dan kerusi.
2.      Peti Ais Mini (Deluxe Suite & Family room)
3.      Percuma Wi-Fi
4.      Parking Percuma
5.      Seterika
6.      Dispenser Air
7.      Alat pengering rambut (atas permintaan)
8.      Kad Kredit (Kad Kredit Utama Diterima)


Hotel ini terletak di tengah-tengah Pusat Perniagaan Ipoh yang juga dikenali sebagai “Ipoh Golden Triangle.” Ia meliputi banyak kemudahan dalam jarak berjalan kaki seperti:


Bank
-          CIMB
-          AmBank
-          Maybank

Hospital
-          Pusat Perubatan Ar-Ridzuan
-          Hospital Raja Permaisuri Bainun

 Kompleks Membeli Belah
-          Angsana Mall
-          Ipoh Parade

Kolej dan Universiti
-          Institut Teknologi Perak (ITP)
-          Kolej Poly-Tech MARA
-          Universiti Kuala Lumpur (UNIKL)

 F & B Outlets
-          Ipoh Hainan Chicken Rice
-          David’s Diner
-          Restoran Simpang Tiga
-          Restoran Assam House
-          Subway
-          Secret Recipe
-          Nasi KandarVanggey
-          Pesanjung
-          Restoran M. Salim
-          Old Town Kopitiam
-          Dim Sum Café
-          Moven Peak
-          RestoranMacoy European
-          Dubliners Café
-     Berlin's Bier Houz
-          Healy Mac’s Irish Bar
-          Thumb’s Café
-          Burger Camp
-          Restoran Cili Hijau


-          Restoran Anjung Seri 



Untuk harga bilik pula...sangatlah berpatutan. Hotel ini juga menyediakan pelbagai jenis bilik mengikut keselesaan tetamu. Harga seperti berikut : 



Room Rate

Type
Description
Normal Rate
Peak Rate
Single Room (without window)
1 Single Bed
RM 88
RM 115
Standard Room
         -    Twin Single
         -   Queen

2 Singles Bed
1 Queen Bed

RM 118

RM 154
Superior Standard
1 Queen bed, wallpaper
RM 128
RM 167
Deluxe Room
1 Queen Bed & 1 Single Bed
RM 138
RM 180
Deluxe Suite
1 Queen Bed, Mini Fridge & 1 Sofa
RM 148
RM 193
Family Room (without window)
1 Queen Bed, double decker bed & Mini Fridge
RM 168
RM 219




Jom kita tengok gambar-gambar bilik. Pasti anda akan terpesona dengan decoration bilik di hotel ini...persis hotel 5 bintang. Oh yea...untuk pengetahuan harga bilik di atas tidak termasuk breakfast. 



Single Room



 Standard Room


 Superior Standard


 Deluxe Suit


 Family Room



 Bathroom





map lokasi untuk ke hotel ini



Alamat hotel ini seperti berikut :

Hotel DWJ 
No. 1. Jalan Dato Seri Ahmad Said, Kampung Jawa, 30450 Ipoh, Perak
Phone: 05-242 8777


Untuk urusan tempahan bilik anda boleh terus menghubungi hotel ini atau agent hotel yang dilantik seperti agoda.com , booking.com atau expedia.com.

Selamat bercuti semua dan pastikan anda jangan lepaskan peluang untuk stay di hotel ini. Harga yang berpatutan dan keselesaan terjamin. 



p/s - entah bila nak pergi bercuti lagi....sebab kumpul duit untuk mega holiday akhir tahun ini Insya Allah.










5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow cantik gak hotel nie

Jamaliah Ahmad said...

Pernah juga tinggal di hotel ni memang bebaloi tempat makan pun dekat je.

Leez M. Saaid said...


nurzakiah,

saya tak pernah pergi...tgk pic mmg nampak cantik kan

Leez M. Saaid said...


jamaliah,

ooo ye ke ....tak sabar rasanya nak stay sini..hehe

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak leez,
waaaaaaaaaa
hat deluxe room tu muuraaahhhh :)
eh3
lagi best n murah hat deluxe suite tu laaaaaaaaaaa