Ads

September 28, 2013

Trip to Sydney and New Zealand 2013


Syukur dengan rezeki ini. Aku baru kembali mengembara di negara orang dengan seribu satu kemanisan  pengalaman. Sebelum aku berceloteh dengan lebih panjang tentang pengembaraan ini...jom layan gambar2 dulu. Kita kasi bakarrr dulu hahahaha.


Blue Mountain - Three Sisters....Sydney Australia

Opera House - Sydney Australia


Ashburton, South Island New Zealand


South Island, New Zealand

Lake Tekapo, New Zealand

Lake Pukaki, New Zealand


Lake Waitaki, New Zealand


Dunedin, New Zealand

Milford Sound, New Zealand

The Remarkables, Queenstown New Zealand

Queenstown, New Zealand.


Ada 2 lagi bandar besar yang sempat singgah ialah Christchurch di South Island dan Auckland di North Island, New Zealand. Cerita lanjut tentang pengembaraan ini pada entry akan datang...tungguuuuuuuuuuu.


p/s - counting days....my big day Insya Allah.






22 comments:

Jari Manis said...

Salam leez, lama betul x sggah sini :-) wahhh best dpt g Nz, one of my dreaming places tu hiksss

Nanti sambung story mory nk baca :-)

Your big day? Apakah? Ehem ehem tahniahh

SUhaz sulaiman said...

subhanallah!!
superb speechless mmg la tbako.... :)

rainini said...

senyap senyap dah sampai New ZEaland, bestnya. Big Day? Tahniah!

zila said...

wahhh bestnya!!!!!!!!

Cik-Anne said...

wahhhh..bestnye NZ...i wish to go there...

Badar The Great said...

salam leez ....amat jeles tgok piccas tu semua masa kat fb kwn akak tu. Rupanye dia pi dgn leez.
bestnye , bila la akak nl smpai nz ni???

wah countdown to ur BIG DAY ya? Congratulations in advance for you.

~YaNa~ said...

salam kak leez. lame betul menyepi.. tup2 pegi travel n yg paling best menghitung hari heheh... jgn lupe share kat blog ni yer.. :)

tenku butang said...

bestnyee New Zealand!!

done follow sini no. 548
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang@gmail.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Arisha Hoon said...

masyaAllah...cantekkknyer...

Muhammad Khairuddin Lim said...

wah..best NZ.

Leez M. Saaid said...


Jari Manis -

Alhamdulillah tercapai cita2 nak jejak NZ....perancangan bertahun2 ni.
Jangan lupa singgah lagi nanti. Thanks setia dgn blog saya hehehe.

Leez M. Saaid said...


Suhaz -

Sajer nak bakor kat sini hehehe. Tengok di pc dah speechless.....apalagi kalau dah depan mata.

Leez M. Saaid said...

Rainini -

senyap2 sebab membuat persiapan utk trip ini....sajer kasi surprise.hehehe

Leez M. Saaid said...


zila -

memang sangat best....cpt beli tix ke NZ

Leez M. Saaid said...


cik-anne -

cpt beli tix ke nz....sangat speechless scenery di sana. The best so far.

Leez M. Saaid said...


Kak Badar -

Thanks kak for the wish.
Siapakah agaknya kawan akak tu.....keciknya dunia ni kan.

Leez M. Saaid said...


Yana -

lama menyepi sebab bertapa hahaha.
Sepanjang saya sepi dalam dunia blog sebab busy dengan palbagai perkara...salah satunya persiapan majlis pertunangan dan untuk travel ini.

Leez M. Saaid said...


tenku butang -

thanks for dropping by...
singgah lagi yea.

Leez M. Saaid said...



Arisha -

NZ mmg sangat cantik...tunggu entry akan datang.

Leez M. Saaid said...


MKL -

mmg best NZ....tak rugi habis duit ke sana....pengalaman berharga

Iqah Razak said...

salam Kak Liz..
I' ur silent reader... SubhanaAllah cantik ye pemandangan die.. seronok tumpang tgk dan baca pon jadilah....

diyanahani said...

kak nak tanya detail pasal trip akak ke aus and nz boleh?? heheh cam nak p juga je..