Ads

February 5, 2013

Day 2 - Winter Korea Trip : Nami Island Part 2


Salam semua.
Sambung lagi hari kedua kami di Nami Island. Tujuan asal ke Nami Island ialah nak jumpa Kang Joon Sang ahaksss. Walaupun tak dapat jumpa secara realiti....dapat jumpa batu dia pun dah kira bersyukur. Jujur cakap....aku jadi obses tengok citer Winter Sonata. Walaupun cerita itu dah lebih 10 tahun lepas...but still aku rasakan ia tetap wujud di kala ini. Aku tetap kata Kang Joon Sang masih sama dulu dan sekarang. Aku tengok berulang kali drama tu...tetap menangis jugak (mengada aihh). Aku tetap kata Kang Joon Sang hero drama Korea paling hensem kalau nak dibandingkan hero drama skrg ni. Tetap tak leh lawan dia. Tall hensem guy...cuma mata sepet ajer hahaha. Nampak sangat obses kannn. Hehehe

Ok jom kita tengok gambar-gambar di Nami Island pada musim sejuk. Agak-agak korang musim apa yg cantik di sini? Banding kan gambar yg aku snap dulu di musim bunga dan musim sejuk.




saki baki salji yang masih kelihatan

sesapa yg tak tahan sejuk....memang boleh pengsan dibuatnya

Winter Sonata yg telah menjadi satu fenomena dunia satu ketika dulu

pokok pine di Nami Island yg menjadi mercu tanda di kalangan pelancong luar



muka jadi merah menahan kesejukan. Dalam 6 hari aku berada di Seoul....di Nami Island paling sejuk



kesian pada my travel buddy....kena dera snap gambarku huhuhu

taraaaaaaaaaaaa.....jangan jeles. Masa ni malu2....taknak peluk dia. Simpan tangan dalam kocek

pastu buat buat style "i feel goodddd"....ahhhh apa kelasssss

akhirnyaaaaaaaaaaaaa...tak boleh jadi. Takkan ku lepaskna peluang memeluk Kang Joon Sang dan memegang lengannya. Kesejukan dalam pelukan ahakssss. Lepas tu........tangan mcm nak krem...sebab batu tu sejuk melampau. Harap jangan muntah tengok ketiga2 gambar di atas kekekee.



di antara monumen batu yg sempat dirakamkan...maaf agak 18sx

termenung jauh....di kelilingi salju

auwww malunyaa.......ada lagi yg sempat aku snap...tapi cukuplah 3 pic sahaja

maaf gambar-gambar di bawah agak kekwat sikit. Kekwat sebab dapat main ais salji. 

gitiewww lah...mcm anak2 kecil hahaha

feeling tengah main salji dengan Kang Joon Sang di dalam drama Winter Sonata. Aku lontar salji kat dia....dia lontar kat aku...errrrrkkkkk minah ni biar betul.

udah-udah lah tu........



masa kami nak balik....nampak lagi unggun api ini. Aku lepak sekejap di sini nak panaskan badan. Masa nilah aku nampak seorg budak kecil menangis kesejukan. Puaslah bapak dia pujuk anaknya. Dia peluk anaknya sambil hulurkan tangan di unggun api ini. Sian tengok budak tu. Yang kami org dewasa ni pun tak tahan sejuk...apa lagi budak kecik. 

masa nak tunggu feri sampai....kelihatan air tasik ni dah beku...nampak tak?



bye Nami Island. Entah bila aku akan jejak tempat ini lagi....nak jumpa kekasih hati si batu tu ahakssss

kelihatan ais pada air tasik

dah sampai kawasan daratan.....jom kita gi tempat tunggu teksi, Nampak tak serpihan ais yg dah dikumpulkan

kami menunggu teksi di sini

sebaik sampai di kawasan Gapyeong Station...nak naik train balik ke Seoul





semasa menunggu train di station subway


oklah serba ringkas catatan di hari ke-2. Esok aku sambung lagi entry di hari ke-3 pulak. Apakah yg buatkan aku frust menonggeng di sini? Sedih hingga mengeluarkan air mata. Kenapakah??? Tungguuuuuuuuuuuuu...........


p/s - nak main salji lagiiiiii......uhukk uhukk



26 comments:

Nina Hamdan said...

Ini yang rasa nak angkat kaki terbang pergi korea ni.. jealous tu.. hahaha

Badar The Great said...

Leez ......jelesnye akak tgok. Rindu dgn korea, bila la dpt pegi lg ni.

Mie said...

Salji dahlah putih, dress pun putih... kurang kontras mak... tak macam selalu... :)

nazeef nazeem said...

saya mmg suke baca blog pasal travel nih..support saya blogger baru..follow me back
http://nazsue1983.blogspot.com/

zana fahmi said...

Apa yg sedih sgt tu? Ni tak sabar tunggu entry yg lain..

Rozita said...

Awwww....jelos tengok aksi kat nami island tu. Memang best kat nami tu kann leez, kesan drama winter sonata hebat betolll...

aLamS LegacY said...

jeles tul tgk, saya pegi oktober lepas early autumn tak bpe best, daun belum perang2 lg, insyaallah 3 tahun dr skrg nak pegi lagi....

Alin Marlini said...

best...i'allah 1 hr nak jgk pi sana...nak jumpa Park Joon Song ngan Lee Min Hoo...hehehehe

yuyu said...

salam..i nak p korea end of mac nih...harap tak sejuk sgt...:)

anakomak said...

arghhh ni yg rasa nak pegi lagi ni!!!! Coz aritu pegi dgn pakej mcm x puas je..

Nak gi lagi! nak g lagi!
erkk ntah bila la ek? hehe

Ezie Selaut Kasih said...

best nyer tgk adik gi Korea.. belajar kat sana dulu ker, macam dah biasa kat sana..BTW nak tnya, masa adik pergi n ikt travelagent ker sendiri jer?

Leez M. Saaid said...

Nina Hamdan -

Jom....cepat2 beli tix hehehe.
Rugi kalau tak jejak Korea.

Leez M. Saaid said...


Badar the great -

Kak...kena repeat lagi maknanya tu. Sy yg dah gi 2 kali pun rasa tak puas.

Leez M. Saaid said...


Mie -

hahaha perasan pulak baju sy putih dan salji putih....
tak sempat nak cari baju glamer sbb x sempat huhuhuhu

Leez M. Saaid said...


Nazeef -

thanks baca blog ini...keep in touch kay

Leez M. Saaid said...


Zana Fahmi -

hehehe sedih sbb tak dapat main ski...huhuhuhuhu.

Leez M. Saaid said...


Rozita -

penangan citer winter sonata membuatkan saya jadi giler kejap kat nami island hahahaha

Leez M. Saaid said...


Alams -

kena cuba semua musim ...then boleh compare mana best.
For me...winter is the best hehehe

Leez M. Saaid said...


Alin-

cepat2 beli ticket.....insya Allah ada rezeki boleh sampai korea

Leez M. Saaid said...


Yuyu-


dgr cerita masih sejuk lagi...malah ada snow di mount sorak..

Leez M. Saaid said...

Anakomak -

kalau pergi sekali mmg tak puas...kena cuba semua musim baru puashati.

Leez M. Saaid said...


Ezie -

Sy pergi sendiri ajer...main redah.
Sy tak pernah belajar kat sana...hehehe

Anonymous said...

sis, berapa jam ye sis lepaking kat nami island?

Fida Rafidah said...

Salam Kak...

Sukenye tgk akak main snow! Last year saya & kawan2 pegi korea musim autumn, insyaAllah thn 2015 kami pegi utk winter pulak. Saya sama mcm akak, peminat tegar winter sonata & akan nangis wpun dah berpuluh2 kali ulang tgk. hahah... Nak tanya, akak pegi february berapa hb ye? saya dah booking tix 11-17 Feb 2015. InsyaAllah tingin nk pg yongpyong kalau ada rezeki...

Nurul nadia shakleedihati said...

sis, tumpang tnya..
tahu tak nami island salji bila.. nak pergi tapi konpius pilih date.. adoi

Nurul nadia shakleedihati said...

sis, tumpang tanya.. nami island salji dlm bulan brapa ye.. tgh konpius nak pilih date huhu