Baru-baru ni aku telah mencuba untuk membuat
apam balik my favourite. Aku dapatkan resipi ni daripada
Little Parlour. Thank you..memang menjadi resipi ni. Cuma aku terpaksa gunakan sauce pan utk membakarnya. Okayla tu...asalkan sedap..huhuhuhu.
Bahan-bahan :
Tepung gandum 2 cawan
Air 1 1/2 cawan
Gula 1/2 cawan
Telur 1 biji
Soda bikarbonat 1 sudu teh
Baking powder 1 sudu teh
Kacang tumbuk
Jagung dalam tin
Gula
Butter
goreng kacang hingga garing
pastu tumbuk kacang tu...jgn hancur sangat
gula dan telur hendaklah dipukul hingga kembang
masukkan air, soda, baking powder dan esen kuning
masukkan tepung gandum
pastu tuangkan sesenduk adunan tepung ke dalam sauce pan. Taburkan gula, kacang tumbuk tadi, sedikit butter dan jagung.
Siap dahh...jom makan.
hehe best kan bila boleh buat sendiri, boleh letak jagung extra sesuka hati hehe.. glad u like it.. :)
ReplyDeleteSalam Leez,
ReplyDeleteeeiii..akak nak cobalah..hubby sangat2 suka apam balik.. pelik kekadang..he.e.
Salam leez,
ReplyDeleteyummyyyyy...terliur gillerr nehhh...
Bestnya...ikut resepi Lady sure mjadi punya kan.
ReplyDeleteKalau beli kat kedai, jagungnya cuma secoit saja..
Leez....apam balik ni memang saya sukeeee!! Selalu beli kat pasar malam.
ReplyDelete