Ads

November 21, 2010

Staff Day 2010 @ Port Dickson : Blink-Blink Nite


Malam kemuncak Staff Day kali ini. Malam Blink-Blink iaitu tema kami kali ini. Masing-masing sangat bergaya dengan fesyen blink-blink. Sangat cantik dengan baju yg memenuhi tema. Tapi mostly pompuan ajer yg sporting. Yang lelaki plak...ada yg sporting dan ada yg tidak sporting langsung. Ada ke pakai short...hmmm macam-macam.

Aku plak pakai baju yg dah sedia ada dalam almari baju. Aku malas beriya2 nak cari baju lain. Cukuplah baju itu ajer yg ada...sib baik ada blink-blink sikit. Sebab dah tau memang takkan menang kan. Boleh?

di meja pendaftaran sebelum masuk ballroom. Sambil tu ada cabutan bertuah...tapi hadiahnya ambil di office esoknya.

para model kita dengan baju blink-blink...kat sini tak perasan...tapi in live memang berpinau2 mata..huhuhu.


aku berposing dgn kak asmah..editor harmoni


dengan ahkak rose


adik-adik kita dengan baju glamer utk persembahan tarian


di luar ballroom





dessert yg entah apa2...


makanan utk dinner kami...


beratur utk mengambil makanan....








emma editor Hai dan zureen reporter harmoni


auwww!!!...kelasss korang nyah!!!! cun gitiewww!!!!


Zureen menang grand prize..tv lcd


berdebar menunggu cabutan bertuah grand prize jugak




Acara kami pada malam tu ialah cabutan utk nombor bertuah tapi hadiahnya akan dituntut keesokan harinya di office. Yang ini semua orang akan dapat hadiah. Ada lagi 10 grand prize telah dicabut malam tu oleh boss-boss kami. Malangnya aku memang tak bertuah malam tu. Ada 4 hadiah untuk wang tunai sebanyak RM500...sapa nak bagi tu kannn...huhuhu. Still aku tak menang. Memang takda rezeki aku malam tu.
Selain daripada tu...ada hadiah barangan elektrik yg mahal-mahal belaka. Pun aku tak dapat. Then diselangi dengan persembahan dari pelajar-pelajar baru iaitu tarian dan nyanyian...kelas korang nyah!!!. Memang meletop tau. Persembahan mereka penuh dengan gelak ketawa dan sangat-sangat terhibur. Sesapa yang hendah melontarkan suara dalam acara karaoke pun ada. Ohhh tidak...aku memang tak pandai menyanyi tapi aku suka menyanyi. So, idoklah teman nak volunteerkan diri kat atas pentas tu.

Then, diumumkan top 10 pakaian tercantik pada malam tu. Lelaki sorang ajer nyah!! Yang lain semuanya pompuan. Siap semuanya kena buat catwalk kat atas pentas tu. Sib baik mak tak terpilih....tak reti mak nak cat walk ni wei...silap2 tersungkur dengan high heel mak tu. hehehehe!!!.

Acara penutup dibuka kepada semua staff iaitu joget lambak. Ohhh tidakk...yg ni pun mak tak pandai. Mula-mula ada tarian poco-poco. Best jugakkan tapi mak tak pandai nak ikut rentak poco-poco tu. Kena belajar kat youtube ni. Then, ada tarian asli, tarian moden dan last sekali ialah tarian bollywood. Memang gamat wei....!!!!


persembahan tarian bollywood





barisan top 10 pakaian blink-blink tercantik...dimenangi oleh shadah (kiri sekali).


tu diaaa.....tarian poco-poco...masing2 sangat sporting!!


joget asli plak...huhuhu


amboi kak rose (kiri sekali)... cayalahhhhh!!!!!. masa ni aku telah ditarik oleh kak asmah utk joget tarian broadway.....aduhai mak tak reti nak joget.... pergi jugaklah.....kena sporting beb!!!


pakaian tercantik....dimenangi oleh shadah (dua dari kanan).


sakan berjoget...tetiba kepala pening...hahaha


rosli dan rosli (dua-dua nama sama...heheheh)




Jangan tak tau....lepas ajer berdansa, kami berlima satu kereta pergi keluar dari resort utk minum-minum. Akhirnya ter'order' meehoon goreng...hahaha. Semua kami lapar balik tau. Sebabnya....makanan malam tu tak sedap dan kami kepenatan berdansa. So, perut pun lapar...weeehuuuuu.

Esok plak acara penyampaian hadiah utk telematch. So, tungguuuuuuuuuuuuu next entry!!!




6 comments:

singAsong said...

Lelaki takde blink blink pun... akak plak blink blink d mana? tempat orang tak nampak erk? hihihi

sepul said...

eh mcm kenal baju kak leez tuh... masa kat pd pun pakai baju tu kan? hehehehhe kak leez mana gambaq bunga? letak la rindeww la.. ;)

Yan said...

kenapa makannan nya tak sedap Leez..patut complain tu

Leez M. Saaid said...

song -

lelaki tak ramai yg blink2....tak sporting langsung.
baju akak yu sikit ajer blink2nya...kat dada..opsss!!

Leez M. Saaid said...

sepul -

ha'ah tu baju masa kita pi PD dulu. Itu ajer baju yg ada blink2 sikit. Akak malas dah nak cari baju lain..hehehe.

Gambar bunga? naper plak nak gambar bunga....(blur jap)

Leez M. Saaid said...

Kak yan -

makanan kat resort tu mmg sangat tak sedap. ramai dah complain..