Ads

November 16, 2010

Staff Day 2010 @ Port Dickson : Beach Volley Ball & Musical Box


Sambung lagi cerita PD yg dah tertangguh minggu lepas. Susah betul nak update guna netbook ni. Kecik bebenor skrin nya. Belasah ajerlah labu.

Kali ni hari ke-dua kami di PD. Pagi jam 9.30 turun bawah untuk breakfast. Biasa-biasa ajer breakfastnya. Lepas breakfast sementara nak tunggu acara seterusnya, kami lepak di lobby hotel untuk posinglah apa lagi. Pantang lensa di hulur ke depan...ada ajer yg ke depan...hahahah. Baguih depa ni....sebab suka bergambar. Banyak sgt gambar kami berposing...jgn pulak korang termuntah tengok gambar-gambar kami ni. Aku bawak compact camera ajer...senang nak bawa masa game nanti.

Pagi tu kami pakai t-shirt merah yg disediakan oleh pihak comittee. Nampak ceria ajer semua warna merah. Ada tulis blink-blink lagi iaitu tema pakaian kami malam nanti untuk dinnner. Time ni memang seronok giler lah....asik ketawa...posing...macam-macam lah.





posing ketika breakfast

masa ni posing kat lobby.....


dengan Kak Asmah...editor majalah Harmoni


dengan Kak Rosnah...reporter majalah Saji








kalau boleh segala celah pokok...celah pasu...kami nak berposing


yang duduk di tengah-tengah baju purple tu Kak Normala editor majalah Wanita


posing lagi...yg pakai skaft biru tu Emma...editor majalah hiburan Hai


dah mcm gaya ratu cantiks plak yea...auwwww!!! tak rela mak tau...


pandai betul si safa ni bergaya depan tu


lelaki belah kiri sekali tu Che Li..editor ManggaOnline...neighbour aku kat opis..huhuhu


makin ramai yg berposing










bercekak pinggang...dah mcam ratu kebaya plak...ni pun mak tak rela you....ayoohhh


jommm...kami dah gerak ke pantai plak




Acara seterusnya ialah volley ball pantai....ikut group yang semalam. First match group aku dah lawan. Aku main kali ni tapi pic takda pulak. Huhuhu...menang kali ni. Kira main kalah mati ler. Akhirnya group aku masuk final.....sangat senget tau. Kurang satu mata ajer....group aku kalah dapat tempat kedua ajer.

Kiranya mata untuk game ni dicampur juga dengan game semalam.
Jangan pandang rendah hokay....group badan sihat dapat nombor dua dengan saingan yg sangat senget. Penat giler wei. Walaupun group aku ada 2-3 orang guys yg tak turun sebab terlajak tidur mati. Geram betul!!! Kalau bebudak lelaki tu turun sure dah juara group aku ni.


suasana ketika permainan volley ball pantai.


sebahagian pemain tempat kedua dan pertama


sebelum beredar dari pantai tu kami bergambar beramai-ramai. Panas gilos ketika ini.



Then, kami bergerak ke dewan sukan pulak. Sib baik beraircond. Penat tadi tak habis lagi. Ada yg terseliuh tangan, jari, badan dan macam-macam lagi. Sib baik aku main satu game ajer....so taklah rasa terseliuh mana-mana.

Kami berada di dalam dewan sukan ini untuk indoor game pulak. Game yg telah diaturkan ialah musical box....hahahaha. Siaplah sesapa yg kena. Tak boleh malu...tak boleh segan. Kalau disuruh menari ke...menyanyi ke....kena sportingkan diri. Adoiiiii...tu yg mak tak sanggup. Mak tak ready tau. Siap baca2 lagi jangan lah terkena kat mak. Sib baik mak terselamat. Fuhhhhhh!!!

Ada yg kena denda mcm2 bentuk. Kena berdiri di tengah-tengah bulatan tu. Adussss.....siaplah kena buat mcm-mcm perkara. Acara ini telah dihostkan oleh Shikin..editor majalah Mangga. Gelak sakan kami masa tu. Sebab denda yg diberikan memang sangat susah dan memalukan. Takpalah for fun ajer kannnnn!!!!



semua orang kena duduk mcm ni...dalam bulatan....box tu dipaskan ke kawan sebelah hingga muzik berhenti.


penuh dengan gelak ketawa


masa ni dalam ketakutan pas kan box tu ke rakan sebelah ....


mamat pakai cap tu kena denda sebab muzik berhenti ketika box berada pada dia...hehe

petangnya after lunch pulak....ada acara polo air....best giler!!!
Tunggu yea for next entry plak ~~~~



4 comments:

kasihredha said...

wauu bestnya..akak paling takut kalau main kotak musik tu...huhu
Leez...selamat aidil adha ye.

Lady of Leisure said...

meriahnya semua merah gitu hehe

Leez M. Saaid said...

kak hanim -

saya pun takut kak masa main ni....sib baik terlepas..hehehe.

Leez M. Saaid said...

lady - mmg meriah dan sgt kepenatan.