Ads

November 8, 2010

Staff Day 2010 @ Port Dickson : BBQ & Mystery Gift



Bersambung lagi !!!
Malam pada hari pertama kami di PD, kami dijamukan dengan BBQ. BBQ dijamukan di tepi pantai. Angin sepoi-sepi bahasa....nice place. Tema kami pada malam tu ialah semulajadi. Aku tak tau nak bergaya dengan gaya apa dah. Yang pompuan ramai bergaya dengan bunga-bungaan di rambut atau tudung. Aku sempoi ajer. Cukuplah baju dah ada bunga. Huhuhu!!

Acara dimulakan pada jam 8 malam. Dimulai dengan acara presentation from staff Permaisuri Resort. Ada gimik abang api dengan diiringi bawak kambing panggang. Ada pancaran bunga api dari bangunan resort hinggalah ke pantai. Pastu dibawa dengan boat di tengah laut. Aduhai....golaplah...nampak bunga api ajer. Pastu ada petikan bunga api ke udara dan persembahan abang api iaitu kuar api dari mulut. Okaylah menjadi jugak gimik tu.

Then acara makan-makan pulak. Hmmm...kambing panggang tu liat hokay!!! Takda rasa apa2 pun...tawar hambau!!! Pastu ada seafood. Aku tak sempat nak amik ketam...habis dah. Bukannya depa nak tambah lagi. Diam gitu ajer. Hmmm. Ada nasi goreng, mash potato, mushroom soup yg masin dan desert yg entah apa2. Banyak pulak komplen aku ni kan. Huhuhuh....!!!!




barisan senior editor, editors and GM


posing dgn Ina... cenyumm!!


opismateku...Qilah dan Huda...sweet!!!


gitulah masing-masing dgn bunga di kepala...


Che Li, Kak Nap, Abg Joha and me

dengan Mai and Safa....


geng semeja aku......sakan ketawa kami malam tu kan!!!!


bersama ahkak rose....weeee!!!!





presentation makanan memang meletop...tapi rasanya mmg hampeh


tu dia...persembahan abg api.....kelasss!!!!


kambing panggang sudah mari....


dessert yg ada....


ni dia kambing panggang yg liat tu...wallaaaaa susah tul nak makan!!!!


dibelakang audience ada disediakan skrin besar utk menonton final Piala Malaysia. Mostly guys yg duk belakang. Sambil makan...sambil tu tengok bola. Memang meriah sakan !!!!


ini makanan ku....


tengok tu si Mai snap pic aku tengah mulut penuh...hahahaha!!!! buruks kan ~~~~~~~



Jeng-jeng!!!! Acara yg ditunggu-tunggu lepas kami kekenyangan iaitu mystery gift. Kenapa agaknya di panggil misteri yea??? Huhuhu..Cuba korang agak?? Acara ni lebih kurang seperti acara yg pernah aku dan geng2 blogger buat masa kami pi bersantai ke PD few months ago. Sebelum ke PD, setiap staff yg hadir mesti sediakan hadiah yg berharga RM15 ke atas. Then hadiah tu diberikan pada comittee. Then comittee akan letakkan nama empunya hadiah di bawahnya. So, masing-masing akan tau sapa yg bagi hadiah yg dipilih.

Malam tu setiap orang namanya dipanggil dan diminta memilih hadiah yg korang suka. Hadiah tu semua diletakkan di atas meja depan. Sesapa yg nak hadiah besar...maka pilihlah yg besar dan sesapa yg tak kisah hadiah kecil...pilihlah yg kecil ajer.

Aku pilih yg sedang-sedang tau!!! Alhamdulillah dapat kettle.... hehehehe boleh wat air panas. Korang agak apa yg aku beli. Mulanya pening gak nak beli apa tau. Akhirnya aku decided belikan tuala yg bersaiz besar...harganya between RM20-RM25 and aku selitkan juga beg kain yg aku beli di Bali. Tapi aku dengar soksek-soksek org yg dapat hadiah aku tu tak puashati. Lantak kau lah labu......agaknya budak tu hingat aku beli tuala RM10 ajer....sorry wokay!!! Takat tuala keras mcm guni bolehlah kau nak bising. Tuala yg aku beli tu lembut dan tebal. Ada org lain lagi teruk..dapat hadiah yg entah apa2....malah below RM15 pun ada. Susah kan nak puaskan hati semua orang. Huhuhu!!!



semua hadiah yg diletakkan atas meja...pilih ajer mana yg korang nak.

tadaaaa.... selepas wrapper dibuka....jeng-jeng aku nampak kettle!!!


sebelum bersurai..... kami snapping beramai-ramai. Photo taken by Abang Ad. Thanks!!!!




next entry - Volley Ball Pantai di PD




3 comments:

kasihredha said...

tahniah2...dpt kettle...cantik kettle tu.

mEiZ SHA said...

semua berpicnic ye weekend aritu..:)
shuke2..;p

Lady of Leisure said...

wow bestnya banyak betul activity u hehe